Nominaties 2024

Datum  Wedstrijd Website
6 april Vechten op de Vecht Weesp Vodv.nl
20 april Roeisloepenrace Grou Grou Grou.nl
25 mei Vuurtorenrace Urk Urk.nl
15 juni Volvo Zwolse Grachtenrace Zwolle Zwolle.nl
6 juli Roeiregatta Haringvliet Hellevoetsluis Hellevoetsluis.nl
7 sept. Maasrace Rotterdam Rotterdam.nl
21 sept. Veerse Meer race Kortgene Veersemeerrace.nl
26 okt. Liwwadster Rondje Leeuwarden Leeuwarden.nl

Klassementsberekeningen:

Nominaties:  Aan het begin van ieder roeiseizoen worden er wedstrijden genomineerd voor het Kuikenklassement. Van deze genomineerde wedstrijden moet een team er minimaal 4 roeien om mee te kunnen doen aan het Kuikenkampioenschap.

Punten halen:  Het Kuikenteam met het hoogste Wattage krijgt 0.9 punt, Nummer twee scoort 2 punten, nr. drie 3 etc… Dit geldt voor dames en heren apart. Wanneer er maar één Kuikenteam meedoet aan een wedstrijd dan krijgt dat team 2 punten, anders zou de winst wel erg gemakkelijk worden behaald. Deze punten worden ingevuld op de uitslagenlijst van deze website.

Prijzen:  Na de wedstrijd en in overleg met de desbetreffende organisatie worden er Kuikenprijzen uitgereikt. Afhankelijk van het aantal deelnemende Kuikens zijn er twee of drie prijzen bij de dames of heren. De prijzen worden beschikbaar gesteld door Roeisloepen.nl.

Kampioenschap:  Nadat alle genomineerde wedstrijden zijn geroeid, worden de punten van de vier beste wedstrijden van ieder team bij elkaar opgeteld. Het team met het laagste puntenaantal is kampioen (dit wordt na de laatste genomineerde wedstrijd bekend gemaakt).

Speciale situaties:  Wanneer er twee teams met evenveel punten eindigen wordt er gekeken naar de wedstrijden waarin beide teams hebben gestreden. Hiervan worden de Wattages opgeteld, het team met het hoogste totaal wint.

Het gebeurt ook dat teams niet voldoende genomineerde wedstrijden hebben geroeid, deze teams eindigen dan onder de teams met vier of meer resultaten (ongeacht het Wattage).