MPM 2019

Er deden van het weekend maar liefst 11 dames- en 17 heren Kuikenteams mee bij de MPM 2019. Het was wederom een mooi georganiseerde race waarin alle weersomstandigheden van het sloeproeien naar boven kwamen. De dames beten het spits af, of beter gezegd: haalde even de regen uit de lucht zodat de heren daar geen last van zouden krijgen.

En wat was het spannend in het Kuikenklassement, want iedereen was al een beetje aan het rekenen.
Wat als de Paardekreek MPM zou winnen? Hoeveel wattage verschil moesten ze dan hebben op de dames uit Terschelling? En de derde plek kon nog gaan naar de dames uit de Baron van Ghent, de Wetter Wrotter en de Dolman. 

Bij de heren had de Bergenvaarder al genoeg aan een derde plek op MPM (om te winnen van de Deddes) maar misschien waren ze wel vergeten om genoeg Deventer-koeken in te slaan voor deze wedstrijd of hadden ze blessures etc…

MPM:
Bij de Kuikens deden de dames uit West Terschellinger het weer supergoed, vooral de startjes van de West Arvada spraken tot de verbeelding. In de uitslag van MPM was dat goed te zien: 1e West Arvada, 2e  Paardekreek en 3e de Baron van Ghent.

Bij de heren was de Bergenvaarder heer en meester in het Kuikenklassement, 2e werd de Evert Deddes, 3e de GoneButNotForgotten. 

Jaarprijzen:
1e bij de dames: Egbert Wagenborg uit West Terschelling, 2e de Paardekreek uit Kortgene en 3e de Baron van Ghent uit Naarden.

1e bij de heren: Bergenvaarder uit Deventer, 2e de Evert Deddes en 3e The Last of Titanic (beide uit Rotterdam).

De Kuikensloep is van origine gebouwd door Kees Kuiken, samen met leerlingen van de Zeevaartschool. Het is mooi om te zien is dat veel leerlingen die roeien ik een Kuikensloep het toch voor elkaar krijgen om steeds weer met een nieuwe lichting leerlingen bij de top van Nederland te roeien.

In 2020 doen er misschien weer wat meer Kuikenteams mee in het klassement want Ron Straver heeft niet stil gezeten. Er zijn weer 2 nieuwe Kuikens uit een hun ei gekropen, maar daar over later meer 😉

We willen iedereen bedanken voor dit geweldige roeiseizoen, op naar volgend jaar!

Met sportieve groet,

Penny, Ron en Dick.

Foto: Team Paardekreek