Welkom

Welkom

De competitie tussen Kuikensloepen bestaat al weer vijf jaar. Het blijft de bedoeling dat alle teams met Kuikensloepen gewoon in de FSN competitie mee blijven doen, maar het is wel leuk om ook onderling de krachten te kunnen vergelijken.

Vorig jaar deden er in 20 Nederlandse wedstrijden 135 keer herenteams mee en 86 keer damesteams in Kuikensloepen. Met nu al 36 Kuikensloepen op het water en een 37ste op komst is deze roeisloep niet meer weg te denken in het Nederlandse sloeproeien. Vorige zomer roeide een groep met de QPO

helemaal naar Esbjerg via de Duitse en Deense Waddeneilanden. Dit jaar staat weer een Dutch Marines rowing challenge in Kuikensloepen op het programma, vanaf Den Helder naar Wilhelmshaven! 

Op deze website kan iedereen informatie vinden over de wedstrijden die meetellen voor het Kuikenkampioenschap, maar ook weetjes over Kuikensloepen en de teams die erin roeien. Verder zal natuurlijk het verloop van de competitie te volgen zijn. We hopen dat het enthousiasme en sportiviteit de boventoon voeren en we ons weer van onze beste kant gaan laten zien dit roeiseizoen.

Als je als team je wedstrijden gaat bepalen voor dit jaar, of als je wilt weten hoe de Kuikencompetitie werkt, kijk dan even bij de nominaties.

Bij een competitie horen ook prijzen. Roeisloepen.nl stelt ook dit jaar weer prijzen beschikbaar. Tijdens de MPM wordt de Kuikenkampioen 2017 bij de dames en heren bekendgemaakt.

Met sportieve groet,

Ron Straver (Deventer), Penny van de Ouden (Bruinisse) en Dick Ursinus (Rotterdam)

Organisatie Kuikenklassement